מתחתנים ? האם חשבתם לעגן את יחסיכם הרכושיים בהסכם ממון?

הצעת לה נישואין בדרך המקורית והמרגשת ביותר, האירוסין היו נפלאים כל החברים מחזיקים אצבעות ומחכים כבר לרגע שתענוד לה טבעת ותשבור את הכוס. את בעננים רואים זאת על פנייך, כל מה שקשור בחתונה גורם לאושר גדול ולשמחה ולעיתים אפילו למתח רב. השמלה, הנעליים, התסרוקת,האיפור,האולם הקישוט של הרכב, ועוד, וועוד, ועוד.

אתם מחכים בכיליון עיניים לרגע החופה, לכניסה לאולם, למעבר בין האורחים המוחאים כפיים, לרגע שבו בחיר ליבך יכסה את פנייך בהינומה, ולרגע שבו אתה תאמר לה הרי את מקודשת לי........ והוא יענוד לך את הטבעת.

חתן וכלה יקרים, אני מבטיח לכם שהחתונה תהייה נהדרת ומלאת אושר אך מה הלאה? האם חשבתם על האפשרויות הרבות שיכול ותתחוללנה במהלך נישואיכם?

כמה נתונים לסבר לכם את האוזן; אחוז המתגרשים בישראל 2010 עומד על 26%, בתל אביב לבדה עומד אחוז המתגרשים על 50%, מה אתם אומרים על כך? אגב, לכולם הייתה חתונה יפה ומרגשת !!!!

מאחר שאחוז הגירושים הגבוה הפך למכת מדינה, רבים מהזוגות הנישאים מעוניינים לעגן את זכויותיהם הרכושיות בהסכם , הסכם זה נקרא "הסכם ממון בין בני זוג" (ישנם הסכמים נוספים בין בני זוג עליהם לא נדבר במאמר זה אלא בהזדמנות אחרת)

הסכם ממון מהו?

ההבדל העיקרי בין הסכם ממון להסכמים אחרים שנתקלים בהם במהלך החיים הוא צורת אשור ההסכם. הסכם רגיל מקבל תוקף בעצם חתימת הצדדים על ההסכם לעומתו הסכם ממון של זוג נשוי מצריך אישור של בית המשפט למשפחה או של בית הדין הרבני והסיבה היא שבית המשפט יבדוק שההסכם נעשה מרצון חופשי ולא תחת כפייה או אילוץ של אחד מבני הזוג מאחר ולעיתים יחסי הכוחות בין בני הזוג אינם שווים.

במקרה ועורכים הסכם ממון לפני הנישואים ניתן לאשר את ההסכם אצל נוטריון, והסיבה כי אין חשש לכפיית ההסכם של בן זוג על משנהו, מאחר ועדיין לא נשואים.

כאשר בן זוג (זוגות שנישאו לאחר 1974) מגיע למערכת הזוגית עם רכוש פרטי שלו שצבר או קיבל טרם הנישואין, ואינו מעוניין לשתף את בן הזוג הוא מוגן לזמן הגירושין ע"י חוק יחסי ממון שבו נקבע איזון הרכוש .

 אך לעיתים המציאות מורכבת יותר ורכוש שאינו אמור להיות מאוזן בין בני הזוג אלא להישאר בבעלותו של אחד מהם לא ניתן להפרידו מהרכוש המאוזן מאחר ונעשו פעולות שגרמו לרכוש הנ"ל להתערבב עם הרכוש האחר של בני הזוג שהינו משותף לשניהם.

לדוגמא: זוג שקנה דירה ונעזר בכספים שניתנו ע"י הורי צד אחד, הדירה נרשמה בטאבו על שם שני בני הזוג בחלקים שווים, כאשר ירצו להתגרש יבוא ויטען הצד שנתן את רוב הכסף לרכישת הדירה שמגיע לו נתח גדול יותר מחצי הדירה. מצב יגרום לבני הזוג הליך משפטי ארוך, יקר, ומייגע.

אילו היו עורכים הסכם ממון ובו היו קובעים איך תהייה החלוקה במקרה של פירוד היו נחסכים מהם הרבה מעוגמת הנפש ומהטרדה שבהליכים משפטיים מייגעים ויקרים.

חלק מהנישואים הם נישואים שניים שבהם מגיעים הזוגות עם רכוש מנישואים קודמים ועם ילדים. במקרה זה בני הזוג למודי הניסיון ירצו להבטיח את רכושם ואת הרכוש של ילדיהם לא לסמוך אך ורק על החוק שבמקרים מסויימים לא נותן פיתרון ברור ושוב יכולים להיקלע למשפטים ארוכים וסבוכים, גם במקרה זה הסכם ממון יפשט את מורכבות העניין ויקבע הוראות ברורות בדבר חלוקת הרכוש במקרה של פירוד. ישנן סיטואציות רבות ומקרים נוספים שבהם הסכם ממון יפתור את הבעיות בצורה קלה וחלקה.

מניסיוני, בהיבט הפסיכולוגי, הסכם ממון מביא ליציבות הקשר הזוגי בכך שמשרה רוגע בחיי הנישואין, אז אל תאמרו שלא אמרתי לכם!!!

 
 
* מאמר זה אינו תחליף  לייעוץ מקצועי

כל הזכויות שמורות

 

ברגשי כבוד:

עמנואל גרופי שלמה

0504-871020

emanuel699@gmail.com

עו''ד ומגשר מוסמך

הוספת תגובה

יש לך שאלה? בוא נשוחח ב-WhatsApp